Astro INDEX

Što su lucidni snovi?

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

Lucidno sanjanje je umjetnost u kojoj postajete svjesni dok sanjate. Lucidan san je onaj san u kojem sanjate, a zapravo ste svjesni toga da sanjate. Jednom kada postanete svjesni da sanjate možete početi određivati ​​smjer u kojemu će se snovi pomicati i igrati se sa svojom podsviješću.

Lucidno sanjanje omogućava vam pristup najdubljim dijelovima uma i daje vam priliku upravljati snovima onako kako želite. U lucidnom snu niste budni i dalje spavate, ali dio vašeg mozga (desna strana prefrontalnog korteksa) je svjestan da zapravo sanjate. Tada pristupate najmoćnijem i najrazvijenijem obliku virtualne realnosti: umu.

Jedan od najrevolucionarnijih dijelova lucidnog sanjanja je to što čini spavanje zabavnim. Lucidno sanjanje u potpunosti mijenja sam koncept spavanja. Odjednom spavanje više nije gubitak vremena, već potencijalni trening u kojem se duhovno i spiritualno razvijate.

Lucidno sanjanje nije polovično spavanje. U lucidnom snu uistinu spavate i nalazite se u REM fazi mirovanja, ali se dio vašeg mozga preusmjerava i dopušta vam svjesno sudjelovanje u snu.

To ne mora nužno biti živopisan san, iako lucidni snovi obično jesu vrlo živopisni. Ukratko, lucidno sanjanje je sanjanje u kojemu ste potpuno svjesni toga da sanjate.

Zašto bismo uopće htjeli lucidno sanjati? Veliki broj psiholoških problema proizlazi iz činjenice da zapravo ne poznajemo sami sebe. Ne poznajemo vlastiti um. Putem lucidnog sanjanja upoznajemo sami sebe.

Naša podsvijest posjeduje određenu dozu mudrosti o nama io našoj okolini. Jednom kada počnemo lucidno sanjati, pristupamo našoj podsvijesti. To otvara mogućnosti komuniciranja s podsviješću i na taj način bolje upoznajemo sebe.

Postoje brojne prednosti lucidnog sanjanja, a jedna od najznačajnijih prednosti jest ta da pristupanjem podsvijesti možete napraviti dugoročne željene promjene svoje osobnosti. Druge prednosti lucidnog sanjanja su:

liječenje psiholoških poteškoća (fobije, traume, manjak samopouzdanja)
fizičko zacjeljivanje
duhovni razvoj
istraživanje podsvijesti
liječenje posttraumatskog događaja i upravljanje noćnim morama
povećanje i razvoj kreativnosti
razvijanje kognitivnih vještina
zabava.
Zapravo, sami sebe možete uvježbati za lucidno sanjanje. Prvi korak je da počnete pamtiti svoje snove. Sljedeće je zapisivanje snova u kratke i jednostavne bilješke. Potom trebate početi primjećivati ​​obrasce i uzorke u vlastitim snovima. Primjerice, ako često sanjate da ste se vratili u školske klupe, zapamtite uzorke koje sanjate pa će vaš mozak idući put prepoznati da sanjate.

Preuzeto sa sanovnik.org

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.