Astro INDEX

Arhetip znaka Vaga-Svaka kategorija djevičanstva koja se ne odigra djevičanski, ne vodi u dobro …..

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

Ovaj znak je posebniji od ostalih po tome što je Sunce ovdje u padu, pa je ovo znak u kojem nema svjetlosti (Astreja, boginja pravde je slijepa), ali ovdje imamo potpuno objektivno mjerenje (egzaltacija Saturna)
Nešto je vrlo točno definirano u zodijaku, i to je predstavljeno upravo ovim znakom.
U zodijačkom krugu Vaga predstavlja sedmi dio, koji je točno nasuprot primarnog znaka, dakle prvog znaka, odakle počinje život. Ako znamo da je Ovan znak koji kao Ascendent predstavlja znak rođenja nečega, točku na Istoku u kojoj Sunce izlazi, Vaga bi bila primarno znak u kojem Sunce zalazi. Logično je da ono što na Istoku izlazi, na Zapadu zalazi i ukoliko znamo da je prvi znak, znak početka života, mogli bi smo uzeti da je 7. znak, znak kraja života. Istok je početak, Zapad je kraj – to je primarna premisa koja postoji, i sasvim je normalno da je ovaj model u drevnoj astrologiji primarno zastupljen, naročito ako znamo da je znak Škorpiona zapravo u svojoj originalnoj varijanti zauzimao i predstavljao sve ono što danas predstavlja Vaga .

Naime, Škorpion je imao 60 stupnjeva, a Vage nije ni bilo. Postojala je Djevica, i poslije nje se nastavljao znak Škorpiona. Dio koji nam danas predstavlja Vagu su zapravo bila Škorpionova kliješta.
Kada promatramo znak tj. konstelaciju Vage, vidjet ćemo da su sve zvijezde iz konstelacije Libra zapravo dijelovi – opisuju Južna kliješta Škorpiona, što je Kiffa Australis, ili Zuben Algenubi kako se negdje zove; imamo Sjeverna kliješta ili Kiffa Borealis, i sve ostale dijelove koji su kliješta Škorpiona ali ih mi danas zovemo Vagom. U jednom trenutku u razvoju astrologije dobili smo još jedan znak, prije toga je ovaj ovdje bio znak Škorpiona veličine 60 stupnjeva.
Ukoliko ga promatramo, vidimo da unutar njega imamo priču o Djevici, koja priča s jedne strane o početku svake tragedije, u kojoj će otac Erigone biti ubijen a ona zatim nastaviti sa prokletstvom, pa će čak i njezin pas, Majra, koji je bio s njom do kraja umrijeti od tuge (6. kuća i 6. znak, Djevica svakako govore io našim kućnim ljubimcima). Djevica spaja 5. znak sa 7. znakom i vrlo lako može voditi priču u tragediju, i možemo govoriti da odlazak u ono što zovemo Vagom jeste zapravo odlazak u smrt. To je Vaga, gdje je Sunce u padu, ili u jednoj produženoj varijanti, spajanje života sa smrću, sa samim Škorpionom.
Međutim, govorili smo o tome da ovaj znak ima i svoju drugu konotaciju, svoju drugu prirodu a to je da u svojoj čistoći on može biti otvoren 12. kući, dakle onome što je suprotno od njega, na isti način na koji smo tu priču imali kada je bilo riječi o Blizancima koji imaju svoju dvojnu prirodu kao Merkurov znak, koji s jedne strane predstavlja smrtnost, a sa druge besmrtnost.
U svakom slučaju – iu slučaju Djevice, iu slučaju Blizanaca, ova besmrtnost dolazi od Jupiterovog znaka, koji je uvijek kanal. Merkurovi znakovi imaju tu mogućnost, tu dvojnost i prirodu da u sebi nose ono božansko zajedno sa onim ljudskim. Nije li Isus bio Djevica s podznakom u Blizancima, nije li on nosač i simbol križa koje ovdje vidimo?

Svakako, ako promatramo ovaj simbol križa, jedna putanja može biti ona koja spaja priču o životu sa smrću – to je ta horizontalna linija koja je onda tragična. Svaka kategorija djevičanstva koja se ne odigra djevičanski, ne vodi u dobro. Tada ćemo imati priču koja se u Vagi događa kao jedan sud. Sa druge strane, imamo potpuno drugu kategoriju razvoja djevičanskog principa, koja uvijek govori o fiziologiji, koja konačno mora biti kanal za božansko, za providnost, za 12. kuću, za vrlo suptilnu vrijednost. Svaki natus ima vlastitu fiziologiju koju treba izgraditi tako da bude kanal za to. U tom slučaju, Djevica više ne predstavlja neminovan put tragedije, već put čistoće u kojem dobivamo da taj kanal, taj dolazak do 15. stupnja Vage više nije samo znak kraja Lava ili znak nečijeg pada ili znak nekakve smrti, već predstavlja, ukoliko je Djevica pravilno odigrala svoju ulogu i ukoliko je čistoća bila dobra, jednu sasvim drugu mogućnost.
Naime, ako promatramo samo ovu točku koja je vezana za 15. stupanj -ako bi smo promatrali putanju od početka Djevice kroz cijeli znak Škorpiona do njegovog kraja, ona ima 90 stupnjeva, a ukoliko to podijelimo s 2 dobivamo 45 stupnjeva, što će pasti točno na polovicu. Ta polovica zapravo predstavlja Vagu.
Ako pogledamo u obrnutom slučaju kako to izgleda, taj dio liči na Vagu. Imamo liniju i unutar nje krug, točku koja se uzdiže iznad.
Vaga predstavlja upravo ovakav izgled u astralnom smislu, dakle u smislu konstelacije, Vaga je simbol zvijezda koje su raspoređene na ovakav način.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.