Astro INDEX

VLAŠKA MAGIJA: Otkrijte tko je gospodar svih vlaških obreda i rituala-Ona je majka i zaštitnica svih žena koja utječe na njihovu sudbinu!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

Gospodarica svih vlaških demona je Muma Paduri. Ona je majka i zaštitnica svih žena koja utječe na njihovu sudbinu, a posebno onih koje vjeruju u nju.

Legenda govori da je ona, braneći ženska prava, poslije žučnih rasprava sa mužem, odlučila napustiti raj i odmetne se u demone.

Žene iz vlaške područja njenu čast pale svijeće i prinose hranu i piće. Obično vode sa sobom djevojčice i mlade djevojke pričajući im o ovoj čudesnoj vili. Vlahinje zaista vjeruju u Mumu pudr.

“Muma Paduri je kraljica noći. Ima dugu kosu i nokte. I velike grudi. Hoda naga naokolo i opsjeda uglavnom mlade loše momke. Ljuta je i opasna, ali će tebe, ako je prizoveš, uvijek štititi. I kad budeš trudna i kada se porodiš, čuvat će i tebe i tvoju bebu. Ona uvijek pomaže ženama. “- navodi Jasna Jović u svojoj knjizi” Vlaška magija “.

Kada djevojka dobije prvu menstruaciju, ona mora je prijavi odrasloj ženskoj osobi. Onda se Muma pobrine da ona što kraće traje i da bude bezbolna.

Žena koja je prije braka izbjegavala seksualne odnose treba, hodajući pored šumskog potoka nađe i sama ubere “Jarba Muma pudr” travu. Dok je u potrazi za biljem koje, kažu, pomaže i kod živčanih bolesti, žena ne smije izgovori ni jednu riječ. Tek kada je nađe, uz određenu basmu i pomoć vračare, pravi napitak. Pa i kada ne želi rađa, žena se ponovno obraća svojoj zaštitnici. Dok izgovara tradicionalnu formulu u posteljicu posljednje trudnoće ona stavlja žar pa sve to ugasi pored groba nepoznate osobe.
Ipak, ova žena demon ne mari za muškarce, ali pomaže majkama koje rode mušku djecu.

Djevojka koja želi pridobiti ljubav svog izabranika treba u vrijeme punog mjeseca da izađe van noseći u pojasu malo ogledalo. Bez svjedoka, okrenuta ka svjetlu, trebaju se duboko zagleda u svoj lik sve do trenutka kada on počinje nestaje pred njenim očima. Tako ona ulazi u svijet duhova i prizivajući Muma Paduri izgovara ime određenog muškarca i želju u vezi s njim. U isto vrijeme pokušava dočarati njegov lik da bi se eventualno izbjegla pogrešna identifikacija. Ova metoda mora upali, a potpuna garancija za uspjeh je priviđenje, kada se nakon dubokog prodora u nesvjesno, u ogledalu umjesto lika djevojke pojavi lik željenog muškarca.

Za osvajanje željenog muškarca, preporuča se i obred s prstenom skinut s ruke preminule osobe. Prema predaji, kroz njega je dovoljno jednom pogledati odabranog muškarca pa da magična formula ( “pomozi, Muma Paduri, da bude samo moj”) učinkovito zarobi srce onoga za kojim djevojka pati.

Po vlaškoj tradiciji žena koja ne može zatrudnjeti treba pojesti drugi cvijet od jabuke ili bagrema, ili 40 noći uzastopno otkjučava vrata crkve.

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.