Astro INDEX

STRAVA U GROBU

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

E, sad će biti što mora biti, pomislim. Zapesmo sva trojica i ploča poče kiliziti sa grobnice. Povikaše obojica da je dobro, te onaj glavonja kleče i spusti fenjer nad raku. Odjednom, urliknu kao da ga je zmija ujela: ‘To je, Križa, eno sijaju poluge od zlata’!
Spustio je fenjer i skočio u raku. Ja se nagnem, gledam kako rukama rije ilovaču i vadi kocke u zlatu, kao kutije cigara, možda su malo veće mogle biti. Vadi i rjeđa ih po glomaznom mrvačkom sanduku od nekog metala – olova, bakra, od čega li? Bilo je pedesetak tih poluga, kako su oni govorili.Onda poče gurati poklopac na sanduku, ali je teško išlo, te je morao sići i onaj drugi, vižljavi. Ja sam držao dva fenjera u dvije ruke i osvjetljavao
Poklopac škripu i poče se micati. Kad spade s snduka, osjetih neki opor i kiselkast miris izlaziti iz rake. Poče me hvatati vrtoglavica. U sanduku, Bože me sačuvaj, vidim leži ljudina, kao da je zaspao.
Sav u sjajnom oklopu sa šlemčinom na glavi, ma ni brada mu nije svela, a tamna i zategnuta koža, malo naborana samo na čelu, kao da se mrtvac mršti. Oko njega svjetlucaju ukrasi od žeženog zlata, drago kamenje plavo i crveno, ukrasi u obliku zmije, križa, neki krugovi kao sunce i bezbroj zlatnika ‘loparaša’, kakve su nalazili naši stari dok su orali s one strane grada Konjuša. Počeše njih dvojica izbacivati ​​zlatnike gore, a onda nastupi strava. Neka nevidljiva sila, kao vjetar kad se vrti u krug i čupa drveće iz korijena, vrtlog, šta li, zaurla u grobu, dohvati onu dvojicu i negdje ih zaturi bez traga. Čuo sam jauke, vapaje, kao iz dubine zemlje da dolaze, gube se, pa se iznova vraćaju, i urlik vrtloga.
Onda sam kroz izgubljene misli čuo šapat iz rake: ‘Uzmi, mučeniče, koliko možeš ponijeti u skupljenim šakama, i idi, a prije toga zatvori grob, da bude kakav je bio’. U bunilu sam, ne znam kakvom snagom, sišao dolje i navukao poklopac na sanduk, a onda i ploču po grobu. Ostavio sam lanternu i zgrabio u šake zlatnike i dao se u bijeg.
Tog Krstu i onog glavonju nitko nikada nije tražio, mada se u novinama spominjalo da su iz odjela Udbe bestragom nestala dvojica inspektora. Mislilo se da su prebjegli preko granice zbog krađe nekih povjerljivih skica i hartija. Ja sam, evo, prebacio osamdeset godina, nisam se ženio, ali sam od onih zlatnika ‘loparaša’ živio lijepo i bogougodno. A Razbojište još čuva tajnu.
Tamo se stalno muvaju neki sa strane, ali ništa ne kopaju, bar za sada. Valjda i neće, za svoje dobro …
treće Oko

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.