Astro INDEX

ŠTO začarala SELO?

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

Trideset godina trajalo je ispitivanje da se utvrdi što se dogodilo 23. rujna 1962. godine u francuskom selu Enez na Liru. Ali, i da se utvrdi što je, ili tko, izazvao brojne neobjašnjive efekte. Efekte koji do tada nikada ranije nigdje nisu zabilježeni i koji se od tada, pa sve do danas, nigdje nisu ponovili.
Međutim, ni ova najnovija istraživanja, mada vršena najsuvremenijim znanstvenim metodama i instrumentima, kao ni ona prethodna, nisu odgovorila na pitanje što se i zbog čega desilo, ali potvrdila su da se nešto neobično, što ne potječe od bilo čega sa Zemlje, stvarno odigralo .
U zoru 23. rujna 1962. Zemlja je ušla u astrološki znak Vage iu odnosu na Sunce poravnala se sa zviježđem But, a zvijezda poznata kao QZ 37, mada od našeg planeta udaljena 100 svjetlosnih godina, poravnala se s jugozapadnom hemisferom naše planete. Bilo je 5 sati i 53 minuta. Kao i svakoga dana, tako je i tog praskozorja, u tom trenutku elektromotorni brzi vlak za Reims, bez zadržavanja, prošao porek Enez na Liru i zamakao u šumu na kraju ovog sela sa 280 stanovnika.
Odjednom, vlak je stao, mada je strojovođa, po instrumentima, ali i po zvuku, vidio da motori rade punom snagom. Gotovo 300 putnika imalo je toliko vremena da shvati da se vlak zaustavio, prije nego što su, kao i strojovođa i dvojica konduktera – potpuno paralizirani. Neki na sjedalima, drugi opet na prozorima, a treći po hodnicima vagona. U istom trenutku, u nekoliko seoskih domova, lonci s mlijekom tek pristavljen na ringle električnih štednjaka, odjednomsu proključali! Mlijeko se prelilo iu dodiru s štednjacima jednostavno isparilo, a da se nije ni zadimilo. Domaćice koje su stajale pored štednjaka i gledale što se događa, bile su potpuno oduzete. Nisu mogle pomaknuti ni ruke, ni noge, ni da lonce skinu sa ringli.
Istovremeno, dvojica seljaka koji su na biciklima krenuli ka svojim njivama, na zaprepaštenje trojice njihovih susjeda, ukočila su se, kao i kotači njihovih bicikala. Ali, nisu pali.Ni oni, kao ni komšije, nisu mogli ni riječ da izuste. Točno u 5 i 57 vlak je ponovno krenuo, a njegovi putnici i osoblje oslobodili su se paralize. Kroz sljedeću prolaznu stanicu ova kompozicija prošla je s četiri minuta zakašnjenja, koliko je kasnila i u Reimsu, što se do tada, ali ni kasnije, nikada nije dogodilo. Domaćice, osobođena oduzetosti, pritrčale su štednjacima. U loncima je bilo tek po dva prsta mlijeka, ali ostatka ili njihovih tragova, nigdje nije bilo. Nije bilo ni onog poznatog, neugodnog mirisa iskipelog mlijeka. Analize obavljene na štednjacima, pokazale su da je mlijeko zaista bilo na gornjim površinama štednjaka, jer pronađeni su njegovi tragovi, ali ne i tragovi gorenja, što bi inače bilo normalno.
U trenutku kada su se otkočili, seljaci na biciklima pali su na put. Jedan je ozlijedio lakat, a drugi glavu. A četiri minute prije no što je došlo do deblokade ljudi i vlaka, 10 kilometara dalje od Eneza na Liru, u komandnoj sobi električne centrale, monitori su u 5 sati i 53 minuta počeli upozoravati kako energija – do danas nije ustanovljena da li električna ili neka druga – naglo skače. Od tog trenutka, pa naredna četiri minute, na traci na kojoj se automatski bilježi napon, ucrtana je linija koja ukazuje na značajan energetski skok. Ta linija vraćena je na uobičajeni razinu točno u 5 i 57. Za to vrijeme, dežurni u upravljačkoj sali nisu mogli ništa učiniti da bi zaustavili taj energetski udar, mada su poduzimali sve što je za slične situacijepredviđeno. Oni nisu bili paralizirani.
Detaljna kontrola svih postrojenja i instalacija centrale pokazala je da nigdje nema nikakvog kvara, koji bi inače bio normalan uslijed snažnog energetskog udara. Najnovija ispitivanja daju izvlačenja pretpostavke da je ondašnji energetski šok bio izazvan magnetskim strujama, mada njihovo porijeklo nije moguće identificirati. Nema ni objašnjenja za fenomen da je do ovog udara došlo samo u centrali kod Eneza na Liru, u nekoliko domova u selu iu vlaku, kao i kod 314 žena i muškaraca, a ne iu električnim centralama udaljenima, 30, 50 i 100 kilometara, kao i naseljima u tom krugu. Zbog svih ovih činjenica, od 1962. godine do danas, ostaje bez odgovora pitanje je li ondašnje ‘magnetsko pražnjenje’ bilo možda jedinstvena prirodna pojava ili nešto mnogo tajanstvenije.
Ovo pitanje utoliko je aktuelnije, jer su u šumi u kojoj je vlak bio blokiran, pronađeni novi materijalni dokazi o, u najmanju ruku, neprirodnim, nezemaljskim uzrocima energetskog udara. Riječ je, prije svega, o ‘otisku’ promjera 35 metara utisnutom u tle šume. Promjene nastale u tlu i na biljkama, od onda do danas, nikada laboratorijski nisu mogle biti ponovljene, jer, riječ je o promjeni molekularne strukture sastojaka zemlje io molekularnim, ali i genetskim mutacijama do kojih je došlo kod biljaka, no ne samo onih u ‘ otisku ‘, već iu njegovoj okolici.
Još je zagonetnije otkuda se na kori jednog stabla koje raste u blizini ‘otiska’, našla mapa – astronomi potvrđuju, potpuno precizna – zviježđa But, na neki način utisnuta u koru. Fenomen je utoliko zagonetniji jer je krajem 1974. godine taj dio šume zahvatio požar, i potpuno je nagorjelo i stablo s kartom, ali sama mapa ostala je neoštećena i sasvim jasno čitljiva do danas. Da li se u blizini tog mjesta spustila neka nepoznata vanzemaljska letjelica, ostaje i dalje nepoznato.

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.