Astro INDEX

Runa Thorn, Thurisaz-problem, paradoks, prepreka, opsesija, granica, protivnik, test, ispit ….

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

Thurisaz, zid oko sela, je prva prepreka na putu u veći, nepoznati svijet. Zid koji nas je do sada štitio od opasnosti izvana mora biti prevladan ako želimo ikada izađemo iz ustaljenog, odomaćenog načina razmišljanja.

Ova prepreka je jako rijetko neka fizička stvar. Divovi predstavljaju slijepe sile prirode, ali na razini naše osobnosti oni predstavljaju iracionalne opsesivne reflekse, samouništavalačke ili intertni ideje koje nas tjeraju da se uvijek ponašamo isto, koje čine svaki dan sličnim onom prethodnom, koje sprječavaju bilo kakav rast ili razvoj. Također, oni su prepreka nalaženju odgovora na ozbiljna pitanja o sebi i svijetu oko nas.

Ideja Torovog Čekić je tu da nas podsjeti da se svaki div može uništiti. U Sagama, divovima najčešće dolazi glave njihova vlastita glupost; ovo je vrlo važno shvatiti, jer inače čovjek može provesti godine neuspješno se boreći sa vlastitim demonima. Nije uvijek dobro suprotstavljati se sili silom, često je najbolje prihvatiti tu silu kao dio sebe i naći načina da se ona kontrolira, ili joj na neki način oduzeti utjecaj.

asocijacije:
problem, paradoks, prepreka, opsesija, granica, protivnik, test, ispit

THORN (THURISAZ) – PROLAZ, TRN, DIV
Obično joj značenje određuju okolne rune. Označava dubinu, snagu podsvijesti, strasti. Ovisno o drugih runa u tumačenju može značiti naglu sreću ili naglu nesreću. U svakom slučaju radi se o preokretu.

Prema Sinhronaru URUZ jedan od 4 Moći Zagonetke – THURISAZ je Sveta Borba koja inicira Zagonetku (Gamma 3)

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.