Runa Hagal, Haegl, Hagalaz-nagli gubitak, uništenje, karmičke lekcije, drastične promjene, ograničenje, prekid ….

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Iznenadna nesreća, uništenje, razaranje, iskušenje, test, životna lekcija, iznenadna i drastična promjena. Postoje nepogode koje ne možemo izbjeći, i zato se treba jednostavno skloniti i sačekati da nevrijeme prođe. Prolazite kroz jednu takvu situaciju, kada vam se čini da vam se sve sručuje na glavu. Iz nje možete izaći samo strpljenjem.
Ideja uništenja starog kao neophodnog da bi izraslo novo, kao u nordijskom mitu o Ragnaroku, vrlo važna za razumijevanje ove rune. Runa Haga se nalazi između Kena (vatra) i Isa (led), i podsjeća nas na nordijski mit o nastanku svijeta i kreativnom potencijalu koji leži između te dvije suprotnosti. Kao karta Kule u tarotu, Hagal je negativna runa samo ako odlučimo da je tako tumačimo i odbijamo učenje lekcije koje ona donosi. Kako se ova runa nalazi na početku drugog ætt, ona označava i početak i kraj, izbacujući nas iz sigurnosti Wynau.
Prema Sinhronaru Hagalaz jedan od 4 Moći Zagonetke – HAGALAZ je Kristal koji Zagonetku dovodi do zralosti (Gamma 24)

HAGALOV ætt
Neki autori ovaj ætt povezuju s Hel (Hella), nordijskom božicom mrtvih koja živi u Svetu tame- Niflheim ili Helheim. Drugi ovaj ætt povezuju s heimdall, bog koji čuva i promatra, s toliko razvijenim sluhom da može čuti kako raste trava na livadi i vuna na ovci. Rune ovog ætt povezanim s energijom kojom čovjek ne može vladati. One predstavljaju snage kao što su Norne, vrijeme, Wyrd i duhovni razvoj.

Hagal, HAEGL, HAGALAZ

značenje:
nagli gubitak, uništenje, karmičke lekcije, drastične promjene, ograničenje, prekid, kašnjenje, potpuna promjena smjera, bolest, patnja

Magijska upotreba:
uklanjanje neželjenih utjecaja

Povezanost s mitovima i bogovima:
Ragnarok, Loki, Divovi

SKIDANJE CRNE MAGIJE TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SLOVENIJA

1,05 EUR

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

ŠVEDSKA

7 SEK

BiH HT ERONET

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

SRBIJA

60 RSD

MAKEDONIJA

35,4 MKD

MAĐARSKA

300 HUF

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

POZOVI ODMAH

SIGURNO

BRZO

POMAŽE

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.