Retrogradni Merkur-trojstvo duše, duha i materije čini Merkura najvažnijom planetom za prihvaćanje cjelokupnog životnog iskustva ….

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Prema tradicionalnom tumačenju, Merkuru se pridaje pozicija vladara nad svim oblicima komunikacije. Njegov simbol, koji se sastoji od kruga duha koji se nalazi između polumjeseca duše i križa tvari, pokazuje da čovjek postiže jedinstvo ovih triju suštinskih dijelova kroz saznanje kako da se integriraju u cjelinu njegovog kreativnog izraza. Polumjesec na vrhu simbolizira dušu koja se aktivno pretače u duh koji teži da se ekstrovertno manifestira, spuštajući svoje ideje u križ tvari. Da bi ovaj proces funkcionirao, čovjek mora shvatiti da cjelokupno znanje dolazi s najviših planova i postupno se spušta ka najnižim. Kada je čovjek usklađen sa sobom, unjegovoj duši nastaje svekoliko znanje i tada, kada prodre duh, traga zastalno izražajnošću svoga tijela, a odgovore na zahtjeve fizičkog tijela vidi u okolnom svijetu. Stoga, čovjekov izraz uvelike ovisi od percepcije stvari, kao i duha, odnosno njegovog tijela.

Cjelokupna percepcija je u velikoj mjeri u domeni Merkurove vladavine. U tom smislu, čovjek može iskoristiti silu Merkura da bi dobio iskustvo svoje duše, izrazio duh ili zadovoljio prohtjeve tijela. Može se u potpunosti aktivno izraziti u božanskoj suštini i tako cijeli svijet sagledati kao svekoliko iskustvo duše. Može težiti da se aktivno izrazi kroz duh, bojeći na taj način percepciju svijeta oko sebe kao živi pokretni kaleidoskop života. Treća mogućnost je težnja da cijeli izraz uporabi za zadovoljenje svojih fizičkih potreba. Stoga, svijet oko sebe može vidjeti kao materijalan i fizički. Kompletna osoba je u stanju sve to učini. Međutim, većina ljudi bira jedan vid izražavanja kao važniji od drugih. Kada je kretanje Merkura retrogradno prirodni prioritet duše nad duhom i duha nad materijom se preokreće. Osoba se najviše bavi formom svog života, kao i prihvaćanjem forme svih stvari oko sebe. Tada reagira na duh kroz percepciju takve forme koja ili odgovara ili se suprotstavlja idejama forme koje je postavila u sebi tijekom ranijih inkarnacija. Na kraju, kada je forma zadovoljena a duh aktiviran, ova osoba se zadovoljavaformom i otvara sebi doživljaj duše. Ovo trojstvo duše, duha i materije čini Merkura najvažnijom planetom za prihvaćanje cjelokupnog životnog iskustva.

SKIDANJE CRNE MAGIJE TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SLOVENIJA

1,05 EUR

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

ŠVEDSKA

7 SEK

BiH HT ERONET

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

SRBIJA

60 RSD

MAKEDONIJA

35,4 MKD

MAĐARSKA

300 HUF

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

POZOVI ODMAH

SIGURNO

BRZO

POMAŽE

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.