Astro INDEX

Rađanje nove Venere-Da bismo započeli iznova, dio nas mora umrijeti!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

Retrogradna Venera u konjunkciji sa Suncem, započinje novi ciklus 584 dana, i ovom konjunkcijom Venera se iz Večernje zvijezde pretvara u Jutarnju zvijezdu.

Generalno, Venera se kreće retrogradno rjeđe nego bilo koja druga planeta, ali kada startuje taj interval retrogradnosti promjene dopiru do same srži našeg srca. Retrogradna Venere slična je spuštanju u podzemni svijet: dio nas mora umrijeti da bi se pojavila nova verzija nas samih. Jeste li znali da je Venera, naša sestrinska planeta, treći najsjajniji objekt na nebu, poslije Sunca i Mjeseca? Upravo zato Venera tako snažno djeluje na nas, pa i sada dok je u retrogradnom kretanju ali i kada promijeni smjer kretanja iz direktnog u retrogradno, osjetno se mijenjaju i naši životi.

Retrogradna Venera je u toj mjeri još značajnija jer se događa samo jednom u 1,5 godina, točnije jedan ciklus retrogradnosti svakih 584 dana, noseći u brojčanom izrazu (5 + 8 + 4 = 17/8) simboliku transformacije. A retrogradna Venera nije ništa drugo nego početak sasvim novog ciklusa Venere. Da, baš kao što Sunce ima ciklus (365 = 14/5) dana ili godinu dana, baš kao što i Mjesec ima ciklus (29 = 11/2) dana ili Lunarni mjesec).
Ali ono što jeste spektakularno u Venerinom ciklusu jeste da ima zapravo dvije različite faze: Jutarnja zvijezda Venere i Večernja zvijezda Venere.

Devet mjeseci (da li znali da se ciklus Venere odnosi na čovjekovu gestaciju?) Venera se izdiže ispred Sunca. Ovo je njezina faza Jutarnjih zvijezda. Venera potom nestaje s neba, na razdoblje od oko 2 mjeseca, kako bi se uzdigla ponovo, ovog puta kao Večernja zvijezda. Nakon toga Venera ponovo nestaje, ali taj interval povlačenja ovog puta traje samo dva tjedna. Počinje novi ciklus Venere, pri čemu će se Venera ponovo uzdizati kao Jutarnja zvijezda. Zvuči pomalo komplicirano? Kretanje Venere naprijed-natrag, prije i poslije Sunca može izgledati zbunjujuće. Bilo je i zbunjujuće za naše pretke, a neke kulture su dugo vjerovale da je Venera zapravo predstavljala dvije potpuno različite zvijezde!
Metamorfoza Venere iz večernje zvijezde u jutarnju zvijezdu događa se usred retrogradnog ciklusa Venere – to je upravo danas 3. lipnja 2020. godine. Retrogradna Venere događa se točno na kraju ciklusa Venere kada se Venera transformira iz Večernje u Jutarnju zvijezdu. Venera mijenja i svoju odeždu, stoga danas prisustvujemo metamorfozi iz Večernje ljepotice u Jutarnju ratnicu.
Kada je retrogradna, Venera mora ostavi iza sebe prelijepu Večernju haljinu (Venerina večernja zvijezda) i prigrliti čistoću prirode (Jutarnja zvijezda Venere).
Dakle, retrogradna Venera nije ništa drugo nego ponovno rođena Venera. Transformacija je zapravo potpuna metamorfoza. Nije ni čudo što je retrogradna Venera u potpunosti preokrenula naše živote naopačke. Retrogradnost Venere je, kao i proces svake druge retrogradnosti, proces TRANSFORMACIJE koji je apsolutno neophodan.

Da sagledamo mitološku pozadinu Retrogradna Venere:
Mnogi mitovi povezani su sa periodom od 40 dana.
Isus je bio u iskušenju u pustinji 40 dana.
Mojsije i drevni Židovi lutali su pustinjom 40 dana.
Kaže se da je Buddha postio i meditirao 40 dana prije nego što dostigao Samadhi.
Ipak možda je najznačajniji mit o retrogradnoj Veneri mit Sumera o Inanninom spuštanju u podzemni svijet. Inanna nije nitko drugi nego sumerski analog Venere. U drevnoj kulturi Sumera Inanna je bila Boginja plodnosti i obilja i najvažnije božanstvo vremena, a njena jutarnja i večernja faza bili su visoko vrednovani pokazatelji poljoprivredne produktivnosti. Hrana je bila izuzetno značajna za naše pretke, hrana je u osnovi značila život, stoga nije čudno što je Inanna (Venera) u to vrijeme igrala tako važnu ulogu. Mit o Inanninom spuštanju u podzemni svijet nije ništa drugo nego alegorija Venerinog retrogradnog ciklusa.
Mit počinje tako što je Inanna odlučila da otputuje u podzemni svijet da bi posjetila svoju sestru Ereshkigal, Božice podzemlja. Za Sumero, Venera koja je nestajala ispod horizonta značila je da je Venera otišla u Podzemni svijet. Inanna na tom putu prolazi kroz 7 vrata do Podzemlja i na svakoj kapiji mora ukloniti po jedan komad odjeće ili nakita, dakle neophodno je da napusti sve postojeće dijelove svoje identifikacije. Kada konačno Inanna stiže u podzemni svijet njena sestra će odlučiti da je ubije – ovo je današnja faza – faza tijekom koje je Venera spojena sa Suncem i tjedna je ključni proces početka novog ciklusa Venere.

Da bismo započeli iznova, dio nas mora umrijeti
Boginja Podzemlja koja ubija Inanna nije ništa drugo do naša osobna sjena, sjena koju moramo naučiti integrirati. Izaslanici sa Zemlje dolaze kako bi spasili Inanna. Inanna je uskrsla i vraća se na Zemlju – ovo je faza kada se Venera ponovno pojavljuje na nebu, ovaj put kao Jutarnja zvijezda.

Dakle, na samom početku faze retrogradnosti Venere, privid je da Venera mijenja smjer i počinje se kreće unatrag, Venera postaje nevidljiva na večernjem nebu dok se približava konjunkciji sa Suncem, srednji retrogradni ciklus Venera spaja Sunce i započinje novi ciklus Venere 7 dana nakon konjunkcije , Venera se ponovno pojavljuje, ovaj put na jutarnjem nebu. DESET dana nakon svog pojavljivanja, Venera napokon ponovo počinje se kreće naprijed.

KLJUČ JE
Retrogradna Venera uvijek govori o metamorfozi iz jednog stanja u drugo, kako bi Venera započela novi ciklus

Retrogradna Venera i novi početak?
Ovo može iznenaditi jer vjerojatno imate dugačak popis stvari koje ste pokupili s interneta, gomilu “NE raditi” u fazi retrogradnosti, bilo da je u pitanju upravo Venera (ili bilo koja druga planeta).

Uvijek BIRAJTE čist IZVOR. Ali sada kada znate da Venera zapravo započinje novi ciklus u svakoj fazi retrogranosti, sada znate da je vrijeme da razmislite o Novim Početku.
To nije slučaj u prvoj polovici faze retrogradne Venere. Prvih 20 dana dok Venera tranzitira retrogradno pozabavite se otpuštanjem starog, a NE novim. Ovo je zapravo razdoblje tijekom kojeg se ljubavnici iz prošlosti ili druge nedovršene teme iz prošlosti prividno vraćaju u svoj život – tako da s novom sviješću možete sagledati suštinu tih odnosa i dogadjaja. Biti sposoban nositi se s njima. Dakle, da, prva polovica retrogradne Venere znači napuštanje nečega što je bilo prisutno. Međutim, kada zakoračimo u inetrval nakon Rx Venereine retrogradnosti sa Suncem, takozvanu drugu polovicu Venere retrogradnosti stvari poprimaju potpuno drugačiji smjer.

Ovo je malo poznata TAJNA, ali upravo u sredini faze retrogradnosti Venere, kada je Venera u konjunkciji sa Suncem i nalazi se najbliže Zemlji, upravo sada je najbolje vrijeme za Novi Početak. To je razdoblje kada posjedujete više slobodne volje nego ikada. Upravo u Srcu Sunca možete manifestirati što god vaše srce želi. Bez adekvatne pripreme, ovo može biti interval lutanja, jer dok je Venera u konjunkciji sa Suncem, ona je “nevidljiva” u sjaju Sunca. Dakle, možda stvari nisu onakve kakvim se čine. Ali sada je, više nego ikad, važno slušati svoje srce. Uživajte u vrelini sunca, baš kao što se Venera baca u naručje Sunca, baš kao što je Inanna ubila njen alter-ego, Ereshkigal. Ako to učiniti sada, konačno ćete skinuti tu svoju staru kožu i otpustiti sve što vam više ne služi. A onda, baš kao što se Venera ponovo rađa, na Jutarnjem nebu pojaviće se Novo. U vrijeme kada je Venera u konjunkciji sa Suncem, ona je najbiže Zemlji, zato je ovo vrijeme za realan osvrt na vaš osnovne vrijednosti i spoznaju svega što vam je najdraže. Iako retrogradna Venera može u početku dovesti do gubitaka, jer je neophodno da se oslobodite starih vrijednosti, prevaziđenih odnosa ili osobnih stavova prema tim vezama, obrazaca ponašanja koji nisu u skladu s vašim ciljevima, nakon što to ispustite vaš život će se u potpunosti transformirati.
Čak i ako će se Venera povezati sa Suncem, ojačana sada ključnim uvidima i jasnoćom osjetit ćete spremnost da donesete velike odluke. Pričekajte još nekoliko dana dok se Venera ponovno ne pojavi na nebu (Venera će prvi put ustati kao jutarnja zvijezda oko 10. lipnja, neposredno prije izlaska sunca). Tada ćete sasvim jasno uvidjeti smisao svih ODLUKA.

Venerina Jutarnja zvijezda, Venerina Večernja zvijezda
Retrogradna Venera je onaj dio ciklusa od 19 mjeseci ili 584 dana kada se Venera mijenja iz Večernje u Jutarnju.
Venera polovicu ciklusa provodi kao jutarnja zvijezda, a drugu polovicu ciklusa kao večernju zvijezdu. Ova dva lica Venere odgovaraju dvjema Venerinim vladavinama: znacima Bika i Vage.
Zemljani Bik ima karakteristike Venerine Jutarnje zvijezde, a Zračna Vaga ima karakteristike Venerine Večernje zvijezde. Jutarnja zvijezda je otvorena, osjećajna i spremna udovoljiti svojim potrebama i željama. Jutarnja zvijezda Venere govori o ljubavi prema sebi – o tome kako naučiti kako voljeti sebe, pravog i jednostavnog.

Rođeni ste sa Jutarnjom zvijezdom ako je vaša Venera u zodijačkom krugu ispred vašeg Sunca – ako ste Sunčev znak Djevica, ali vaša Venera je u Lavu ili Raku. Ako ste Sunčev znak Djevica i vaša Venera je također u Djevici, Venera mora se nalazi ispred Sunca (npr. Venera je na 10 ° Djevica, a Sunce na 20 ° Djevica) da bi bila jutarnja zvijezda Venere.

Kada se Venera uzdiže kao Večernja zvijezda, ona je već naučila da voli sebe, i sada se brine za ljubav prema drugima. To je razlog zašto se pojavljuje na nebu NAKON što je Sunce zašlo (sam zalazak sunca je simbol zodijačkog znaka Vage, gdje je Sunce u padu). To je slika Venere koja je zainteresirana za druge.
Rođeni ste sa Večernjom zvijezdom ako je Venera iza vašeg Sunca u vašoj natalnoj karti (ako ste Sunčev znak Djevica, a Venera je u Vagi ili Škorpionu, ili ste Sunčev znak Djevica i vaša Venera je također u Djevici ali iza Sunca npr. Sunce je na 10 ° Djevice, a Venera na 20 ° Djevice).

U životu svakog pojedinca postoji snažna potreba za spajanjem ova dva arhetipa, potrebne su obje vrste Ljubavi: samoljublje (Jutarnja zvijezda Venere) i nesebična ljubav prema drugima (Večernja zvijezda Venere).

Vaša natalna faza Venere opisat će s kojom ste vrstom Ljubavi rođeni upravljati u ovom životu.
Ukoliko ste Jutarnja zvijezda Venere neophodno je da savladate samoljublje, naučiti kako voljeti sebe. Pravoj ljubavi prema sebi nije neophodna validacija izvana.

Ukoliko ste Večernja zvijezda Venere morate savladati nesebičnu ljubav, ljubav prema drugom. To ne znači da morate postati sluga svima, raditi sve što drugi od vas traže kako biste im udovoljili. To jednostavno znači voljeti druge zbog toga kakvi su, bez nužnog prilagođavanja njima ali i bez pokušaja da ih promijenite.

Bez obzira na to koja je vaša natalna faza Venere, Direktna ili Retrogradna Venera, Jutarnja ili Večernja zvijezda …
SADA AKTUELNA METAMORFOZA VENERE iz večernje zvijezde u jutarnju zvijezdu podsjeća da ukoliko želimo u potpunosti prigrlimo Ljubav jeste neophodno istražiti oba arhetipa, obje krajnost, pronalazeći OSOBNU točku BALANSA i UDOBNOSTI. Ne možete voljeti drugog ako ne volite sebe. A što je samoljublje, ako niste u stanju podijeliti s drugima?

Retrogradna Venere je zapravo samo obećanje da će se baš kao što je Inanna ustala iz mrtvih, i vaše srce uzdići u LJUBAVI, sa svakim retrogradnim ciklusom Venere.

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.