Astro INDEX

POLUSPAS POD POGREŠNOM KAPOM

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

E đed Mato vam govori: taj poluspas pod pogrešnom kapom, pošto prođe još jedno pola ljudskog vijeka, biće drčno dijete s jednom nogom pored Zete a drugom pored Morače, i rodit će se tamo daleko na istok ‘đe nema Crnogoraca i nikad neće obić’ ni zetu ni Moraču, svoje starevine, i od njegove pogrešne carevine neće bit ‘ništa do omraza među ljudima: pola će ga ljudi klet’ a pola voljet ‘. A kad tog nesretnika strefi kap doć ‘će drugo dijete iz Bjelopavlovici koje nije nikad nosilo nikakvu kapu, sa krstaštvo biljezima na desni obraz i na vrh brade, i to dijete zaratit’ sa svijema koji budu ratovali i mirom će pobijedit ‘s mačem u zubima od Jedrena do Segedina i od Negotina do poviše Knina … ‘
Mnogo od onog što je tu predskazano i ostvarilo se. Predstavimo to ukratko, kronološki:
Crna Gora je poslije Berlinskog kongresa 1878. godine dvostruko uvećala svoj teritorij.
Godine 1918. stvorena je Kraljevina Jugoslavija (Velika Dušanija), u kojoj su gotovo sve srbske teritorije bile u jednoj državi.
Nastanak druge, Komunističke Jugoslavije, pratilo je i srbsko bratoubojstvo (partizani-četnici), a taj ‘zakon bratoubica i oceubica’ vladao je i tijekom njezina trajanja, odnosno – kako kaže Mato – do pojave ‘poluspasa pod pogrešnom kapom’.

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.