Astro INDEX

Paranormalna iskustva: Nemoj piti vodu!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

Da slavni baš imaju dobru “vezu” s onostranim, svjedoči poznati američki glumac, biznismen i borac za prava životinja Richard Vincent – Dick Van Patten. Rođen 1928. godine, na početku karijere bio je skeptičan prema paranormalnom, ali onda je doživio ono što ga je u tom pogledu zauvijek promijenilo.

“To je bilo 1968. godine, kada već nekoliko mjeseci nisam ništa radio i bio sam prilično depresivan. Moja supruga i ja živjeli smo u Los Angelesu, u kući na dva nivoa, u kojoj je kuhinja bila u prizemlju a spavaća soba na katu. Volio sam igrati tenis i vježbao sam tri bloka dalje i toga dana, vraćajući se s treninga kroz vrata iz dvorišta ušao sam u kuhinju. Ugledao sam čovjeka ispod sudopera koji je nešto popravljao. Po opremi oko njega vidio sam da je vodoinstalater i pitao sam što se dogodilo, o kakvom kvaru je riječ? Izvukao se ispod sudopera, ustao i rekao: “Nije ništa ozbiljno, samo nemojte piti vodu neko vrijeme!”. Zapazio sam kao neobično da je imao sijedu bradicu i potpuno crnu kosu. Pitao sam opet što nije u redu s vodom, a on je polako ponovio: “Nemojte piti vodu!”. Supruga je bila u sobi na katu i popeo sam se gore da je pitam zbog čega je pozvala vodoinstalatera. Pogledala me čudno i rekla da nikoga nije zvala! Sišli smo dolje, joj pokazati čovjeka, ali u kuhinji nije bilo nikoga i sve je bilo na svom mjestu. Pregledali smo sve prostorije i dvorište, misleći da se čudni majstor krije negdje u blizini, ali nismo ga našli “.
Van Patten nisu mogli objasniti sebi ovaj događaj, a dva dana kasnije Dika je pozvala njegova punica iz New Yorka, kojoj se do tada podsmijevao jer je smatrala da je vidovita i priređivala seanse. Rekla mu je da je sanjala da ne treba piti vodu. Odbrusio joj je da ne tjera šalu s njim, a supruga ga je uvjeravala da majci nije ništa pričala o događaju. Onda je ubrzo stigao još jedan telefonski poziv.

“Zvao me je moj menadžer i javio mi dobru vijest da sam angažiran za predstavu na Broadwayu, koju je napisao Woody Allen. Kada je rekao da naziv komada glasi: “Nemojte piti vodu”, ja sam se presjekao! Bio sam uplašen od toliko koincidencija, uplašen ali sretan što sam dobio posao. Dva tjedna kasnije počeli smo probe, i kada je došla premijera, doživjeli fantastične ovacije! Kada smo izašli na scenu da se poklonimo i kada se zavjesa podigla, noge su počele da mi se tresu: u trećem redu na sjedištu pored prolaza, dokle su bila vidljiva lica publike, jasno sam vidio “vodoinstalatera” koji je bio u mojoj kući onog dana! Zavjesa se spustila pa ponovno podigla, a on je bio i dalje tamo. Isti čovjek s bradicom, upamtio sam ga, nisam mogao pogriješim! Gledao je ravno u mene. Sljedeće večeri, i narednih dok smo igrali predstavu, tražio sam ga u publici, ali uzalud. Ovo je istinita priča i ja sada vjerujem da postoji neka sila jača od nas koja nas štiti i brine o nama, jer je moja karijera od tada krenula uzlaznom putanjom “, zaključio je Dick Van Patten.

NOĆNE AKTIVNOSTI “KUHINJSKOG DUHA”

Zbog sablasti koja je nastanjivala kuhinju pored koje je živjela, glumica Marisa Džaret Vinokur mjesecima nije mogla spavati, vjerujući da su to prijatelji s kojima je dijelila kuću i kojima nije htjela da se zamjeri. Sve dok joj jedne noći tumaranje, lupanje posuđem i zviždukanje nisu dozlogrdili …
“Odrasla sam u obitelji za koju duhovi nisu postojali, niti život poslije smrti. Preselila sam se u Los Angeles i bila sam u to vrijeme glumica bez posla, a prijatelji koji su iznajmili jednu veliku kuću, primili su me da stanujem kod njih. Bile su zapravo dvije kuće jedna pored druge, u jednoj su živjeli Peter i Keti sa svojom djecom, au drugoj vlasnica imanja. Voljela sam njihovu djecu Kitona i Kelly, koja je tada imala dva mjeseca, i činilo mi se da sam došla u raj. Na nesreću, moja soba je bila odmah pored kuhinje i svake noći slušala sam zvukove kao da netko sprema večeru. Usput je zviždukao, uvijek istu melodiju koja se ponavljala i išla mi na živce! Nisam mogla spavati, samo sam se prevrtala u krevetu i mislila kada će prestati, ali Peteru i Keti nisam htjela prigovaram. Onda je prevršilo mjeru, jedne noći skočila sam iz kreveta i sjurila se kroz hodnik do kuhinje da im kažem: “Prestanite već jednom!”. Otvorila sam vrata – a unutra nije bilo upaljeno svjetlo i vladala je tišina! Nikoga živog. Ni ringle nisu bile tople. Otišla sam u sobu svojih prijatelja i zatekla ih gledati televiziju sa starijim djetetom koje je bilo budno, dok je beba spavala. Pitala sam: “OK, narode, tko je bio u kuhinji?” Kada sam im ispričala što se događa, smijali su mi se, jer nisu mrdali iz kreveta “, ispričala je Marisa.

Kada se vratila u svoju sobu i ponovno legla, čula je jasno kako je netko dva puta, šapatom, poziva po imenu. Riješena da sada iznenadi uljeze u kuhinji i raskrinka igru, ustala je i polako, na prstima, došla do kuhinjskih vrata.

“Uletjela sam naglo i vidjela tu stvar odnosno osobu s leđa, koja se istog trenutka okrenula prema meni – bila je to starica duge, sijede kose i vrlo blijedog lica, koje je djelovalo bolesno. Istog trenutka postala sam svjesna da gledam u nešto u čega uopće ne vjerujem! Okrenula sam se i najbrže što sam mogla pobjegla u sobu i zavukla se pod pokrivač. Da bih otišla do Petera i Keti morala bih da prođem kroz kuhinju, a to nisam željela ni po koju cijenu. Čitave noći nisam oka sklopila, vjerujući da će ta osoba doći u moju sobu i ubiti me! “, Priča Marisa.

Ujutro, kada je prijateljima sve ispričala, nisu joj vjerovali. Onda su razgledali tek stigle obiteljske slike i primijetili da je na svakoj preko lica male Kelly prevučena bijela izmaglica. Samo preko njenog. Kelly je inače često gledala negdje preko njih i smijala se nečemu što oni nisu vidjeli. Marisa je njene roditelje uvjeravala da se nešto čudno događa, da nečega ima u kući, pa su zajedno otišli kod vlasnice i saznali da su prije njih tu živjeli njezin sin i snaha s bebom. Nakon nekoliko mjeseci doveli su snajinu majku, Donu, koja je bolovala od raka i koja je željela da posljednje dane provede pored unuke. Živjela je oko šest mjeseci i umrla u kući, a Marisa je dobila upravo njenu sobu! Nakon njezine smrti, sin i snaha rekli su da ne mogu više tu živjeti i odselili se.
“Pomislila sam: O, Bože, ona je još u toj kući, o Kelly brine kao o svojoj unuci, a mene želi izbaciti iz svoje sobe! Nisam više htjela ostati tamo i otišla sam. Sada mislim, zbog Done, da ljudi koji pričaju o duhovima nisu ludi, i stoprocentno im vjerujem “, rekla je Marisa Džaret Vinokur.

TAJNA LIBERAČIJEVOG KLAVIRA

Valentino Liberace, zvani Liberace, bio je američki pijanist i vokalist, koji je četiri desetljeća proveo na sceni, nastupajući na koncertima, snimajući ploče, filmove i televizijske emisije, a od 50-ih do 70-ih godina prošlog stoljeća bio je najviše plaćeni zabavljač na svijetu! Njegov ekstravagantni stil i ponašanje, koje je zadržao sve do smrti 1987. godine kada je umro od AIDS-a, privlačili su veliku pozornost.
Deborah Gibson, koja je postala jedna od najvećih pop-zvijezda 80-ih, od svoje pete godine bila je opčinjena liberacije. Kada je imala sedam, baka i djed odveli su je na njegov koncert. Bio je to njihov rođendanski poklon. Djevojčica, koja je već tada svirala na klaviru, nije vjerovala da će se njeni životni putevi na čudan način ukrstiti s putovima njenog idola. Doduše, tek poslije nejgove smrti.

“Dok sam živjela na Long Islandu, u kući se nije mnogo govorilo o paranormalnom. Kao tinejdžerica, počela sam nastupam s bendovima i konačno počela i da snimam ploče. A onda sam čula da je Liberace umro. Tih dana dvije prijateljice su me pozvale sudjelovati na seansi prizivanja duhova, i ja sam rekla da želim stupiti u kontakt sa liberacije. Pitale su me tko je to, pa sam im objasnila. U kući je bilo mračno, gorjela je svijeća, a pored nas jebio klavir. Nad uidži-tablom pozvala sam: “Liberace, možeš li me čuti, ja sam tvoj veliki fan, molim te pojavi se, pošalji mi neki znak!”. Odjednom, čuli su se zvuci kao da netko svira na klaviru! Skočile smo i počele vrištimo od straha “, rekla je Debora.
Nešto kasnije, pjevačica je počela surađivati ​​s Baldwinom Majerom, ne znajući u početku da je on godinama bio Liberačijev umjetnički menadžer. Majer je posjedovao jedan od Liberačijevih piana, obložen ogledalima u malim kockicama, i Debora Gibson ga je kupila od njega.

“Dan kada je Liberačijev piano stigao u moj stan bio je veličanstven! Bilo je to ostvarenje velikog dijela mojih snova. Kako ekscentrično – ogledalca obložena oko klavira, inč po inč, precizan, vrlo precizan rad! Naprosto sam bila fascinirana. Taj piano bio je u Liberačijevom stanu i on je bezbroj sati proveo svirajući na njemu! Osjećala sam se povezana s njim “, sjeća se Debora. Njezin mačak Glis, doduše, malo se čudno ponašao ne želeći da priđe klaviru i mjaučući prema njemu kada nikoga nije bilo pored. Barem nikog vidljivog!

“SREĆNO NA KONCERTU – Liberace”

Nakon nekog vremena, Deborah Gibson dobila je poziv da nastupi u televizijskom šou programu s jednim vidovnjakom. Kada je krenula u studio, čula je da je nešto palo – pored kvalira vidjela je jedno ogledalce koje je otpalo s njega. Ponijela ga je u svojoj torbici. Najavljena kao “tajanstveni gost” bila je u mraku i okrenuta leđima mediju, a on je trebao pogoditi o kome je riječ.

“Odjednom je zastao usred rečenice, i počeo govoriti nešto o pianu koji sam ponijela sa sobom. Rekla sam da zapravo i jesam i pokazala komad koji sam imala kod sebe. Vidovnjak je nastavio kako osjeća vrlo snažnog umjetnika, muškarca, koji želi komunicirati sa mnom i na kraju rekao da je to Liberace! Kada je izgovorio: “On je ovdje, pored tebe i gleda te!”, Definitivno sam osjetila njegovo prisustvo “, kaže Debora.
Nakon toga, pop-zvijezda je poželjela da napiše pjesmu jednostavne melodike koja bi bile prihvatljiva za njene obožavatelje, i svirajući ih na klaviru, shvatila je da nehotice izvodi akorde koje nikada nije učila i koji su joj potpuno nepoznati. Note je zapisala, i to je bila pjesma za koju su mnogi pitali je li moguće da je njena !? Odgovarala je: “Da, ona je mnogo sofisticiranija od mene!”

Još uvijek na početku karijere, Deborah Gibson dobila je poziv da održi koncert u Salt Lake Cityju, u Utahu. U to vrijeme nije imala angažman i ponudu je prihvatila. Popodne koje je prethodilo koncertu, provela je u jednoj prodavaonici knjiga, za koju su joj rekli da ima rijetke i vrijedne primjerke.

“Pomislila sam da je to savršen način da se izgubi popodne, ali sam otišla. Knjižara je bila na dva nivoa i ja sam u prizemlju izabrala nekoliko knjiga i shvatila da je kasa gore. Popela sam se, i prolazeći pored jedne police, čula sam da je jedna knjiga iza mene ispala iz rafa. Nije bilo nikoga, podigla sam knjigu – i na koricama ugledala Liberačijevu sliku! Bila je to njegova biografija. Otvorila sam je da je prelistam, a iz omota koji je bio preko korica ispao jedan omotnicu. Otvorila sam ga iu njemu se nalazio telegram naslovljen na Georgea liberacije, Valentinovog brata, koji je također bio glazbenik. Datum je bio travnja 1957. godine. U njemu je pisalo samo: “Sretno na koncertu večeras. Liberace “. Zanijemila sam, jer sam i ja imala koncert večeras. Sablasno, da ne povjeruješ! Vratila sam omotnicu u korice, kupila knjigu, i nisam mogla vjerovati da to svjedočanstvo prošlosti sada pripada meni. Osjećala sam naprosto da je to bio Liberačijev način da mi stavi do znanja da će sve biti u redu. I zaista, koncert je i te i naredne noći bio za pamćenje, sve mi je krenulo bolje a ja sam shvatila da je Liberace moj anđeo-čuvar koji se pojavio da me ohrabri kada mi je bio najpotrebniji “, završila je priču Debora Gibson.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.