Astro INDEX

Nebeski recept za ljubavnu sreću

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

Obdaren ogromnom energijom, filozof, cijenjeni autor 160 knjiga i zanimljiv predavač, dr Gerard Enkos (1865-1916), poznatiji pod pseudonimom Papusa, u svom dijelu Božanstvene umjetnosti, u briljantnom ‘esej o ženskoj politici’ – poglavlje o fiziognomici, rezimira ženske naravi i formulira adekvatan pristup i ophođenje.

Ovdje ćemo se zadržati na onome što je manje poznato, a to je dijagnosticiranje ‘ženskog tipa’ na temelju karakterističnih obilježja dominantne ženske naravi i poduzimanju odgovarajućeg ‘tretmana’ koji će mane i poroke ljepšeg nam pola ublažiti i učiniti podnošljivim.
Da li je to još jedan pokušaj da se žena liši duha i zatvori u biološko carstvo prepoznatljivih tipova ili nam veliki mag zapadnjačke ezoterije pokazuje kako da izbjegnemo katastrofe sentimentalnog života, koje moderna znanost, ukočena u svojoj pedanteriji, nikad nije mogla predvidjeti.
Papusa razlikuje četiri osnovna tipa žena s manje ili više jasno izraženim karakteristikama.

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.