Astro INDEX

MORSKI LJUDI

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

Pripadnici plemena nake s Nove Gvineje izvodili su ritualni pogrebni ples kada je bubnjar načinio pogrešku. Članovi trupe osjetili su se toliko poniženi da su skočili s jedne strme litice na morksoj obali. Njihova tijela pretvorila su se u stijene koje još i danas mogu vidjeti, a njihove duše postale su morske sirene i tritoni, ili RI.
Ta drevna priča samo jedan mit. Ali, ako je antropolog Roy Wagner sa Sveučilišta Virginia u pravu, ta bizarna legenda možda je djelomično istinita. Wagner tvrdi da su desetine novogvinejskih domorodaca možda zaista vidjeli morske ljude – stvorenja s ljudskom glavom i torzom i beznogi donjim dijelom trupa koji završava perajama.
Wagner je prvi put čuo za RI 1979. godine, kada mu je neki starac s Nove Gvineje pričao o užasu kojeg je, nekoliko desetljeća prije toga, među mještanima izazvala pojava jednog ‘morskog čovjeka’. Zainteresiran, antropolog je počeo intervjuirati sve one koji su tvrdili da su vidjeli neobično stvorenje. Jedan mještanin je ispričao kako se neka mlada RI djevojka zaplela u mrežu lokalnih ribara. Jedan desetogodišnji dječak rekao je da je vidio veći broj muških i ženskih RI stvorenja koja su noću po mjesečini uplivala u slatkovodnu rijeku. A ostali su ispričali kako neki ribari ponekad kasape RI, a zatim podaju ukusno meso na pijaci.
Iskazi očevidaca o tome kako Ri izgleda uvelike variraju, kaže Wagner, mada se većina njih slaže glede osnovnih karakteristika: goenjideo tijela tog stvorenja je čovjekoliki, s dugom crnom kosom i relativno svijetlom kožom. Ženke imaju izrazito sisarske dojke, a predstavnici oba spola imaju genitalije slične ljudskim na donjem dijelu torza. Nokti na prstima su dugi i oštri, dlanovi izbrazdani i žuti, a usta su im nekako čudna. Udišu zrak, hrane se ribom, i nije poznato da li umeju da govore.
Kada su ga upitali što misli o tom izvještaju, Roy McCall, Sa Sveučilišta Chicago je rakao: ‘Istinska morska sirena – upola riba i upola ljudsko biće – genetički je nemoguća. Ali to bi mogli biti predstavnici neke nepoznate vrste morskih krava – grupe sisarskih vrsta od kojih su najpoznatiji maronji i Manate. Moguće je čak, mada je krajnje malo vjerojatno, da su RI jedna degenerisana skupina ljudskih bića nastalih križanjem bliskih srodnika. Međutim, zbog nepouzdanosti prezentiranih dokaza, teško je opredijeliti se za bilo kojui hipotezu. Wagner i sam priznaje da gledano sa anatomske ili evolucijske perspektive, RI nameće ozbiljne nedoumice.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.