Astro INDEX

Mjesec Belog Metalnog Majmuna-Kineski horoskop i kineska astrologija

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

Mnogima ovako naizgled nelogičan naziv i mjeseca i godine može djelovati zlokobno jer se Zmija smatra opakom životinjom, a Majmun neozbiljnom. U okviru simbolike kineske astrologije Zmija se smatra mudrom i pragmatičnom životinjom koja uspijeva materijalizira sve i naplatiti svoj rad bez obzira da li se bavi ekonomijom ili umjetnošću, dok je Majmun najveći zabavljač kineskog Zodijaka, veseo i djetinjast. Mana mu je što ne želi odrasti i što na sve probleme gleda sa veselije strane.

Situacija nije ni približno tako loša ako se uzme u obzir kako Kinezi tumače horoskop. Pet elemenata (voda, drvo, vatra, zemlja, metal) upravljaju zodijačkim znacima i smjenjuju se u određenom vremenskom razdoblju kako tijekom dana, (svaka dva sata se smjenjuje vladavina jednog elementa) mjeseca, godine. Ova godina je pod utjecajem elementa vode koji je simbol novca, prosperiteta ali ništa što je previše nije dobro tako da i mnogo elementa vode nije dobro jer bi moglo donijeti odljev novca.
Kako svi elementi imaju uzajaman odnos, bilo pozitivan ili negativan, veoma je bitno da li su elementi kompatibilni. Metal proizvodi vodu tako da bi se moglo očekivati ​​da element metala u mjesecu Majmuna može utjecati na element vode koji vlada ovom godinom ali ipak treba biti oprezan. Zmija pripada grupi vatrenih znakova, a vatra topi metal tako da je u ovoj godini skrivena energija vatre, primarna energija Zmije i treba se čuvati ljudi ili situacija koje mogu provocirati neugodno iskustvo ili nedovoljnu spremnost ka kompromisima.
Ovaj mjesec bi mogao biti izuzetno povoljan upravo za one koji su rođeni s elementom Metala (osobe rođene u godini koja završava na 0 ili 1) kao i na one koji su rođeni u godini vode (godine koje završavaju brojem 2 i 3), i oni bi trebali intenzivno surađuju i da dopuste da ih vodi intuicija. To se najviše odnosi na Majmuna, Psa, Vepra, Štakora, Bivola. Sa Zmijom, Konjem i ovcom treba biti oprezan tijekom ovog mjeseca, ne treba provocirati niti željeti previše, ne treba biti nerealno ambiciozan. Odnosi s rođenima u godinama koje završavaju na 6 i 7, naročito sa Zmijom, Konjem ili ovcom mogu biti problematični i na ljubavnom i na poslovnom planu. Sa ovcom bi posebno trebalo biti taktičan jer je upravo prošao mjesec Ovce koja je počela da se stabilizira i da se nada da bi nešto moglo krenuti u dobrom smjeru.

Tijekom ovog mjeseca dominira element metala sa 46% koji predstavlja poticaj i djeluje motivacijsko na one koji su pod utjecajem Vode (rođeni u godinama koje završavaju na 2 i 3) nije povoljan za one koji su rođeni u godini pod vladavinom elementa Zemlje (rođeni u godinama koje završavaju na 8 i 9), zbog čega rođeni pod ovim elementom mogu biti previše iscrpljeni radeći za druge. Zemlja je zastupljena kao element sa samo 7 posto dok element Drveta i Vatre nije uopće zastupljen, a Voda jeste sa 7 posto.

Preveden na jezik znakova Zmija, Konj i Ovca mogu biti žestoki protivnici baš kao Tigar, Zec i Zmaj, dok će pokušati dominirati i nametnu se Majmun, Pijetao i Pas. Nešto diskretniji biće Vepar, Štakor i Bivo. Majmun, Pijetao i Pas međutim upravo mogu umjesto prijatelja stvoriti neprijatelje među onim suradnicima s kojima ih dijele zajednički financijski interesi, tako da rođeni u godinama koje završavaju na 0, 1, 2 i 3 ne bi trebalo da ulaze u konflikt s onima koji su rođeni u godinama koje završavaju na 4, 5, 6 i 7 dok kao posredinici i vrijednim pomagači svima mogu se naći osobe rođene u godinama koje završavaju na 8. i 9.

Kako je ovo godina velikih planova, ideja, puna utjecaja suprotnih energija vatrene Zmije i elementa vode koji vlada cijelom godinom pa je i Zmija preuzela svojstvo Vode (taktičnost, osjećajnost, bolećivost) ipak povremeno će Vatreni element Zmije pokazati svoju snagu naročito nad onima koji žele da je nadmudriti.

Na zdravstvni planu ovaj mjesec može donijeti probleme sa Zapada, upale pluća, bakterijske infekcije, kako plućne tako i stomačne. Treba biti oprezan u radu s osobama koje dolaze sa sjeverozapada, kao i sa juga. Na globalnom planu moguće je zveckanje oružjem i pokušaj da se sukobi izglade diplomatskim putem. U usponu je industrija oružja, kemijska i farmaceutska industrija, u porastu su depresije a ljubavi će se naglo rađati i naglo prekidati jer je kod mnogih naglašen ponos.

U ljubavi najbolje će se slagati rođeni pod vladavinom istog elementa. Može se dogoditi da rasknu vezu ili da imaju ozbiljen probleme parovi koji su partneri rođeni u godinama Vatre (završava na 6 i 7) i Metala (završavaju na 0 i 1) ili u godinama Vode (završavaju na 2 i 3). Rođeni u godinama pod vladavinom elementa Zemlje (završavaju na 8 i 9) po svaku cijenu pokušati osigurati sebi mir, naročito ako su u vezi s osobama koje su rođene pod elementom drveta (završavaju na 4 i 5), a podrška im mogu biti oni koji su rođeni u godinama pod utjecajem elementa Vatre (završavaju na 5 i 7).

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.