Astro INDEX

Kvantni procesi u mozgu stvorili su ljudsku svijest! Kvantna harmonizacija ….

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

Kvantni procesi u mozgu stvorili su ljudsku svijest! Ljudski mozak funkcionira kao kvantni kompjuter i to je jedino objašnjenje za postojanje svijesti
NJUJORK – Odgonetnuta najveća tajna ljudskog postojanja?
Ljudski mozak funkcionira kao kvantni kompjuter i to je jedino objašnjenje za postojanje svijesti, tvrde fizičar s Oxforda Roger Penrouz i anesteziolog sveučilišta u Arizoni Stewart Hamerof.

Ova ideja privlačna je mnogim znanstvenicima jer neuronauka nije još uspjela objasniti postojanje svijesti. Penrouz i Jamerof razvili su teorije neovisno jedan od drugog, ali surađivali su ranih devedesetih, kad su razvili model orkestrirane objektivne redukcije (Orch OR).

Rad Rogera Penrouza zasniva se na interpretaciji teoreme nedovršenosti matematičara Kurta gode, koji je tvrdio da pojedini rezultati ne mogu biti dokazani klasičnim algoritmima. Penrouz tvrdi da matematičari mogu dokazati Gödel “nedokazive” rezultate i zato ljudski mozak ne može biti opisan kao tipičan računalo. Umjesto toga, da bi postigao te rezultate, mozak mora koristiti kvantnu mehaniku.
Ipak, on nije imao predstavu kako se to događa. Hamerof je pročitao njegov rad i pretpostavio da su male vlaknaste strukture koje pružaju strukturalnu potporu stanicama, nazvane mikrocevčice, te koje su sposobne za kvantno računanje.

Zahvaljujući tome što mogu prelaziti iz stanja vjerojatnosti u stanje stvarnosti, mikrocevčice u jednoj nervnoj ćeliji mogu povezati s mikrocevčicom u drugoj. Električne veze među njima dozvoljavaju elektronima da idu iz jednog dijela mozga u drugi, što dovodi do živčanih aktivnosti koje nazivamo svijest, tvrdi Hamerof.
Ipak, njihov model još nije eksperimentalno dokazan, pa mnogi znanstvenici tvrde da, samim tim, ne mora ni biti točan.

Maks Tegmark, fizičar s MIT, ispitivao je kvantne procese u mozgu i otkrio da kvantno stanje u njemu traje prekratko da bi moglo dovesti do značajnih moždanih procesa.
– Mnogi smatraju da su svijest, zato što je tajanstvena, i kvantna mehanika, koja je također takva, sigurno povezane – rekao je Tegmark.

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.