Astro INDEX

Južni čvor u II, Sjeverni u VIII kući-Osobe sa ovim položajem čvorova trebaju naučiti da daju …..

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

Druga kuća horoskopa predstavlja naša dobra, nadanja i želje. Ako loše proživljena, težit će zadovoljiti prioritetno barem jedno od naših 5 čula. Ako se tu nalazi Južni čvor, natus teži pretjerivanju u tome, naravno ovisno od njegovog odnosa prema planetima. Zato se za ove osobe kaže da su vječito gladnih čula, mogu biti posesivne i ljubomorne, tvrdoglave i sklone skrivanju iza maske. Gotovo nikad ne priznaju učinjene pogreške. U pojedinim razdobljima života, pretjerana čulna žeđ može ih voditi čak i ekscesne ponašanju. Motivacija za stvaranjem bogatstva često vodi frustracijama koje se javljaju još tijekom djetinjstva.
Naime, još kao djeca, ove osobe ili razviju potrebu za nadoknadom za sve što učine (nagrada za svaku dobru ocjenu ili nešto što dobro urade), ili im je pretjerano udovoljavano tako da, kao odrasli, potpuno nesvjesno, “s punim pravom”, očekuju najveći dio kolača u svim mogućim situacijama. Kod njih je naglašena tendencija za posjedovanjem, uživanjem i dobivanjem. To može donijeti gomilu poteškoća u odnosima s okruženjem. Svaka potreba izaziva novu, sve žešću glad od prethodne i tako dalje ka sve jačim frustracijama. Često se dogodi da traže od okruženja da udovoljava njhovim potrebama koje su nerealne. Time tjeraju prijatelje od sebe i mogu vremenom postati veoma usamljeni. Osobe s ovim položajem čvorova trebaju naučiti da daju i to upravo na onom polju koje im je najbitnije u životu, kao i da ne očekuju i ne traže protuusluge za bilo koje učinjeno djelo. Treba da se distanciraju od materijalnih dobara i sklonosti da se vezuju za njih, kao i da nauče da se zadovoljavaju malim stvarima. Kada se orijentiraju prema željama bliskih osoba dobiće mnogo više nego što su ikada mislili da mogu.
Savjet: treba realnije sagledavati vlastite apetite i učiti se skromnosti.

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.