Astro INDEX

CRNA MAČKA I NESREĆE

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

Korijen ovog vjerovanja je u Engleskoj. Kralj Charles I je toliko volio svog ljubimca, crnog mačka, da je naredio da ga čuva posebna straža. Onoga dana kad se mačak razbolio i uginuo za vladara je sve pošlo naopako, pa je već sljedećeg dana izgubio vlast i bio uhićen. Od tog događaja stvorena je legenda po kojoj su crnim mačkama pripisivane mistične moći.
Ove životinje čuvane su i na brodovima moreplovaca, iu domovima, a njihovo kretanje, vjerovali su, određivalo je sudbinu i broda i mornara. Daljnji razvoj vjerovanja uobličio je ono što je i danas rašireno kod mnogih naroda, pa i našeg. Onoga dana kad se mornar pripremao za put, ukućani su gledali kakvu će mu sreću proreći crna mačka, jer se vjerovalo da ona zna što ga čeka. Ako bi krenula od njega ka vratima, simbolično mu pokazujući put, bio je to dobar znak i on je polazio bezbrižan, ali ako bi mu presjekla put, to je značilo da ga na putu čeka nesreća. Također, postoji vjerovanje da je crna mačka bila pomoćnik vještice i da se poslije sedam godina pretvarala u nečastivog. Tako je crna mačka, polako, ali sigurno postajala simbol nesreće.

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.