Astro INDEX

Arhandjel Mihailo je branitelj svjetla i dobrote, borac protiv zla ….

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

Arhandjel Mihailo je branitelj svjetla i dobrote, borac protiv zla, pa ga najčešće prikazuju s mačem ili kopljem u ruci. Simbolično ga prikazuju sa čeličnim oklopom u obliku Lava ili Zmaja. Lav predstavlja svemoćnu snagu, hrabrost i životnu enegiju koju nam Mihael daje. Zmaj je simbol naših strahova koje nam Anđeo pomaže da savladamo. Mihael je zaštitnik radosti i ravnoteže svih ljudi, ali vodi i ljude negativnih misli prema Božanskom svjetlu.
Etimološki, ovo ime bi se moglo prevesti sa: “Tko je kao Bog?”, Ali je ipak porijeklo imena nepoznato. Mihailo je u prvom redu zaštitnik židovskoga naroda i on ima odlučujuću ulogu na Božijem sudu. U posljednjim danima ovoga svijeta on se prepire za svoj narod, za navedenog “vojvodu vojske Jahvea” u iNav 5, 14 mislilo se da je Arhanđel Mihailo. On vodi nebeske knjige, što jasno navodi Visio Jesaia 9,21-22. I pisar iz 1 Enoh koji Izraelcima pritječe u pomoć jeste Mihailo. U 1 Enoh 90,21 on se navodi kao jedan od “sedam mudrih”. U 1 Enoh 90,21 na njega je prenesen sud nad palim anđelima, a prema 1 Enoh 10, 11 on, zajedno sa Arhanđelima Gavrilom i Rafailom, daje mišljenje o palim anđelima. Dok je sotona u židovskoj teologiji klevetnik, Mihailo je branitelj. Pri kažnjavanju palih anđela Mihaila obuzima sažaljenje. On pred Boga iznosi dijela pobožnih.
Raniji židovski tekstovi i Knjiga Enoha, primjerice, Mihaela često nazivaju “Princom Izraela”, dok se u kasnijim tekstovima, pogotovo onim kabalističkim, on naziva zastupnikom Izraela. Mihael je vodio Židove tijekom njihovog četrdesetogodišnjeg lutanja po divljini i, po jednoj legendi, bio je Mojsijev učitelj od kojeg je ovaj i dobio dvije table što bi značilo da je za neke on bio Anđeo s Planine Sinaj koji obznanjuje Zakon. Samo ime Mihael znači “onaj koji je slican El-u”. Smatran je Anđelom trpeljivosti i milosrđa, on je taj koji je Enoha naučio popustljivosti i pravdi. Mada, istini za volju, u borbi s neprijateljima Izraela Mihael nije ni najmanje popustljiv, što se vidi i iz njegove borbe s samael. Kao branitelj Izraela Mihael je vodio borbu s prinčevima drugih naroda, po predanju konkretno sa samael. Samael je smatran za prince demona i prince smrti. Ime mu znači Božji otrov, a smatra se da je izvedeno od imena sirijskog Boga shema. Obožavanje shema je inace opstalo u takozvanoj sabeanskoj religiji čijih je sljedbenika, po podacima koji prethode tamošnjim nedavnim ratovima, u Iranu i Iraku bilo jos uvijek oko 100 000. samael se pripisuje da je on bio taj koji je u obliku zmije prevario prvi ljudski par, da je s drugim Anđelima ženio ljudske kćeri, da je on odgovoran za Sarinu smrt, ali u ovom slučaju je najinteresantnije to što legenda kaže da je on bio taj koji je optužio Izraelce kada je Bog želio da ih izvede iz Egipta. Tom prilikom je Mihael bio taj koji je zastupao interes Izraela i opovrgao samael optužbe. Zapravo neprijateljstvo između Samaela i Mihaela datira još od vremena kad je Samael bačen sa Nebesa kojom prilikom je pokušao povuce i Mihaela kojeg je osobno Bog, tada, spasio da ne padne skupa sa samael. Sukob Mihaela sa samael, koji je kasnije izrodio legendu o Mihaelu koji ubija Zmaja, nije potkrijepljen u židovskim izvorima, sem što se u kabalističkoj literature Samael naziva još i “prvobitna zmija”.
Judaizam je podrazumijevao sedam Nebesa. Četvrto Nebo bilo je Zebul i ono je sadržavalo Nebeski Jeruzalem, Hram iu njemu oltar na kojem je Mihael prinosio žrtvu. Kabalisti su razvili ovu ideju i poistovjetili Mihaela sa Melkizedek. Vjerovalo se da Mihael na oltaru ne žrtvuje ovce nego prinosi duše pravednih. Tako se vjerovalo i da je Bog zapovjedio Mihaelu da mu donese Abrahamovu dušu. Također, Mihael stoji na kapijama Nebeskog Jerusalema i pušta samo duše pravednih i pobožnih. U odnosu na Božji prijestolje Mihael se nalazi s lijeve strane dok je Gabriel s desne. Mihael odgovara sredi i Merkuru (po Abrahamu Avenaru, “Calendar Hebræorum,” Basel, 1527.), ali ga Sepher Razi’el povezuje sa Saturnom i tretitraju kao Anđela subote.

Brojčani preračunata vrijednost Mihaelovog imena je 101.
Mihael se povezuje s obranom nacija od sila agresije i destrukcije. Iz ruku Mihaela ističu Pravda i Milosrđe i to se objašnjava time što je on Sofia, Mudrost Oca. Mihael prebiva u oblasti Desnog Stuba, sefira Necah, vječito trijumfujući nad zlom. Po magijskoj doktrini Mihael, u magijskom smislu, dijeli mnoga obilježja s grčkom Boginjom Atenom i rimskom Boginjom Minerva.

Najpoznatiji je od svih Arhanđela. U Bibliji se spominje kao Anđeo koji se pojavio pred Mojsijem u vidu plamtećeg grma, onaj koji je izbavio Danijela iz lavlje špilje i Mariji najavio njezinu skoru smrt. Branitelj je svjetla i dobrote, borac protiv zla, pa ga najčešće prikazuju s mačem ili kopljem u ruci. Simbolično ga prikazuju sa čeličnim oklopom u obliku Lava ili Zmaja. Lav predstavlja svemoćnu snagu, hrabrost i životnu enegiju koju nam Mihael daje. Zmaj je simbol naših strahova koje nam Anđeo pomaže da savladamo. Arhanđel Mihailo je nebeski prvosvećenik, čiji oltar je na četvrtom nebu. Kao Anđeo židovskoga naroda on je i njegov zakonodavac. Grčki tekst “Život Adama” navodi da je prilikom davanja otkrivenja Mojsiju, to jest kada je Mojsije primio tablice zakona iz ruku Gospoda, on bio poučen od strane Arhanđela Mihaila. Ponegdje se Mihailo pojavljuje prisutnim pri stvaranju svijeta. Također se prema 1 Enoh 69, 14 i tajanstvena formula, kojom je Bog pri stvaranju svijeta učvrstio nebo i zemlju, stavlja u usta Arhanđelu Mihailu. Prema nekim mjestima on je pratilac duše poslije smrti. On prati Enoha pri njegovom putu u nebo, od Boga je on dobio zapovijed da pomogne Enohu pri njegovom ulasku u najviše nebo i da mu nabavi nebesku haljinu. Nakon Adamovog pada on ga izvodi pred Božji tron. On se bori sa sotonom oko tijela umrlog Mojsija. Prema Vita Adam 38-42 njemu Bog povjerava tijelo umrlog Adama. On Adama sahranjuje (Vita Adam 48 – grčka verzija). On je od Boga poslan patrijarhu Abrahamu donijeti njegovu dušu, i poslije njegove smrti, Mihailo Avraama po Avraamovoj želji kroz sve prostore (Abrahamovo zavještanje).
Mihael je zaštitnik radosti i ravnoteže svih ljudi, ali vodi i ljude negativnih misli prema Božanskom svjetlu. Ovaj Arhanđeo može pročistiti negativnu energiju svakog prostora (kako misli i srca, tako i našeg doma i radnog prostora). Brine se za našu energiju i entuzijazam donoseći nam nadu. Mihael je Anđeo vatre i Juga.
Tijekom molitve Arhanđelu Mihail najbolje je biti okrenut prema Jugu i pokušati zamisliti vatreno-crveni lik koji nam daje snagu i zaštitu. Dobro ga je prizvati u svim situacijama kada se osjećamo ugroženi ili napadnuti jer nas brani i štiti od zla svake vrste.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.