Astro INDEX

Arhanđeo Gabriel predstavlja balans, blagoslov, milost i inspiraciju

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

Ovo je Arhanđeo vizije. Možete ga prizvati vam pomoći u donošenju odluka, i nakon što donesete odluku Gabriel će vas podržavati da ustrajete na odabranom putu. Arhanđel Gabriel neće samo olakšati vaše putovanje i učiniti da s lakoćom napredujete, već će pomoći oslobađajući vas emotivnog tereta koji vas može opteretiti dok putujete ka novom cilju.
Arhanđeo Gabriel predstavlja balans, blagoslov, milost i inspiraciju. Ovo je Arhanđeo vizije. Možete ga prizvati vam pomoći u donošenju odluka, i nakon što donesete odluku Gabriel će vas podržavati da ustrajete na odabranom putu. Arhanđel Gabriel neće samo olakšati vaše putovanje i učiniti da s lakoćom napredujete, već će pomoći oslobađajući vas emotivnog tereta koji vas može opteretiti dok putujete ka novom cilju.
Arhanđeo je nagovještaja i glasnik Božje volje. Ime mu znači «Božji glasnik». Prema Bibliji, upravo je Gabrijel najavio Mariji rođenje Isusovo, i razdvojio Crveno more kada su Hebreji bježali pred faraonovim vojnicima. Islamskim vjernicima je poznat kao Anđeo koji je Muhamedu objavio Kuran. Vjeruje se da je Gabrijel nadahnuo Ivanu Orleansku da pomogne francuskom prijestolonasljedniku. Često ga prikazuju sa srebrnim orlom na grudima koji simbolizira mitsku pticu Feniks, koja se ponovno rađa iz pepela.
Gabrijela povezuju s emocijama i srcem. Kao nosioc dobrih vijesti donosi svjetlo u one dijelove našeg života koji su iscrpljeni, ukazuje na kreativne mogućnosti i nova iskustva, priliku za Novi Početak. Gabrijel predstavlja vodu, emocije i Zapad, horoskopski je zaštitinik znaka Vodenjaka.
Ako imamo problem emotivne prirode ili nam je neki dio života zablokiran, prizovimo Arhanđela Gabrijela. Okrenimo se Zapadu i zamolimo ga da ispuni svjetlom naš život i pomogne nam da se sjetimo svoje božanske svrhe.
Gabriel je Božji izaslanik koji izvršava Njegovu Volju na Zemlji. Njegovo ime znači “Božja snaga”. Jedan gnostički rekord na grčkom glasio je “Mihael najveći, Gabriel najmoćniji”. Na Nebu mu je dano da bude nad zmijama, rajem i kerubimima. Naučio je Mojsija kako se pravi svijećnjak. Zajedno s Michaelom branio je Izrael i Šemjazu je bacio u vatru. On je bio jedan od tri Anđela koji su posjetili Abrahama. Mihael kao najmoćniji bio je u sredini, Gabriel s desne strane, a Rafael s lijeve.
Po tradiciji Gabriel se povezuje s vatrom, a Michael sa snijegom, mada postoje i rijetki primjeri u literature da je Gabriel tretiran kao princ vode, a Michael kao princ vatre. Kada su u staroj literature Arhanđeli povezivani s metalima Gabriel je povezivan sa zlatom, budući da je zlatna boja povezivana s vatrom. Po nekim vjerovanjima, on je taj koji će sa LEVIATAN voditi rat.Takođe, on je onaj koji znakom obilježava čela pobožnih, ali i onaj koji na čela bezbožnika stavlja krvavu oznaku. U Kršćanstvo je Gabriel onaj Anđeo koji je Mariji rekao da čeka dijete. Gabriel je isto tako značajan i u Islamu pošto je baš on bio taj koji je Muhamedu objavio Kuran. Gabriel prebiva u području lijevog stupa, sefira Hod, gdje Anđeoski horovi pjevaju o Božanskom Djetetu i njegovom dolasku.

Numerička vrijednost njegovog imena je 246.
Moćni Arhanđeo Gabriel u magijskom smislu dijeli mnoga obilježja s grčkim bogovima Aresom i Hermesom, s rimskim Bogovima Merkurom i Marsom, ali i sa kršćanskom svijetu Dordi.
U kršćanskoj religiji Arhanđeo Gavrilo je Božji arhanđeo, čije ime u prijevodu znači “Božja snaga” Gav (e) riel. Etimologija njegovog imena je također nepoznata do tančina, ali vrlo moguće da znači “Bog se pokazao jakim”, ili “snaga Božja”, odnosno “Bog je jak”. Prema 2 Enoh 24,1 on sjedi s lijeve strane Bogu, ali je njegova ličnost opisana da bi se o njoj moglo nešto više kazati. Pored imena Arhanđela Mihaila, njegovo ime je jedino koje se spominje u tekstu starog zavjeta. Prema Dan 8, 16 i 9, 21 Gavrilo ima značajnu ulogu i čini se da je on najviši Anđeo. U ljudskom liku on se javlja proroku Danilu te zaključujemo da je on jedan od najviših Anđela i da ne može biti identičan sa Mihailom. On je kod Dan 9, 21 spomenuti “čovjek” (Božji). Na Danilovu molitvu on tumači narodu proroštvo od sedamdeset sedmica. Prema 1 Enoh 20, 7 Gavrilo je postavljen nad rajem i on tamo postavlja heruvime i zmije, a prema 1 Enoh 40,9 on je predstojnik svih nebeskih sila. Prema 2 Enoh 21, 5 on uvodi Enoha u sedmo nebo. Čini se kao da je prvobitno Arhanđel Gavrilo bio najviši Anđeo, koji je svoje mjesto kasnije prepustio Arhanđelu Mihailu, vođi židovskoga naroda.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.